כשרות

כשרות ביישוב

עסקים כשרים באבני חפץ בהשגחת הרב

בס"ד נכון לתאריך תמוז תשפ"ג

 

רשימת מוסמכים כאחראי משמרת במסעדה /מפעל מזון

 

רשימה זו חלקית ויש אנשים נוספים שהוכשרו ואינם רשומים ברשימה זו:

 

מס'

שם משפחה

שם פרטי

תאריך ה.תעודה

הערות

1.

אסרף

נטע

אייר תשע"ז

 

2.

פרטוש

דבורה

חשון תשע"ו

 

3.

שוקרון

שרה

אייר תשע"ז

 

4.

חדד

שרה

חשון תשע"ו

 

5.

יהודה

ספיר

חשון תשע"ו

 

6.

חלפון

עומר

תמוז תשע"ב

 

7.

שמח

אביחי

תמוז תשע"ב

 

8.

שמח

אליסף

תמוז תשע"ב

 

9.

ביתן

אוריה

תמוז תשע"ב

 

10.

גרא

בתאל

אייר תשע"ז

 

11.

שוקרון

אלישבע

אייר תשע"ז

 

12.

נחום

גלית

אייר תשע"ז

 

13.

נחום

אפרת

אייר תשע"ז

 

14.

כהן

איילת השחר

אייר תשע"ז

 

15.

דמתי

הודיה

אייר תשע"ז

 

16.

מכלוף

מזל

אייר תשע"ז

 

17.

נחום

נעמה

אייר תשע"ז

 

17.

גואטה

חנה

אייר תשע"ז

 

18.

וקנין

איתמר

תמוז תשע"ח

 

19.

ברכה

ינון

תמוז תשע"ח

 

20.

אביאל

חנן

תמוז תשע"ח

 

21.

בלחסן

מאיר

תמוז תשע"ח

 

22.

בן דוב

אבינועם

תמוז תשע"ח

 

23.

שרביט

אביעד

תמוז תשע"ח

 

24.

גיל

שיראל

תמוז תשע"ח

 

25.

בלחסן

מיכה

תמוז תשע"ח

 

26.

אביעד

נתנאל

תמוז תשע"ח

 

27.

בן אריה

יוסף

תמוז תשע"ח

 

28.

עמרם

נועם

תמוז תשע"ח

 

29.

צדוק

שגיב

תמוז תש"פ

 

30.

דילמוני

נועם

תמוז תש"פ

 

31.

שורץ

אהרן

תמוז תש"פ

 

32.

עובדיה

איתמר

תמוז תש"פ

 

33.

ויצמן

אלחנן

תמוז תש"פ

 

34.

סיונוב

נתנאל

תמוז תש"פ

 

35.

תשובה

אילעי

תמוז תש"פ

 

36.

ביטון

יהודה

טבת תשפ"ב

 

37.

ברוך

אורי

טבת תשפ"ב

 

38.

חנן

אוראל

טבת תשפ"ב

 

39.

יוגוביץ

עזרא

טבת תשפ"ב

 

40.

נבון

עמיחי

טבת תשפ"ב

 

41.

תשובה

יוחאי

טבת תשפ"ב

 

42.

דרף

גלעד

טבת תשפ"ב

 

43.

חריר

בת חן

אדר תשפ"ב

 

44.

חדד

תפארת

אדר תשפ"ב

 

45.

חנן

לימור

אדר תשפ"ב

 

46.

נבון

סמדר

אדר תשפ"ב

 

47.

חנן

רוני

אדר תשפ"ב

 

48.

בן זכאי

תמר

אדר תשפ"ב

 

49.

אוריסקה

שרה

אדר תשפ"ב

 

50.

שרף

שרית

אדר תשפ"ב

 

51.

אסרף

אורי

כסלו תשפ"ג

 

52.

בוזביב

עידו

כסלו תשפ"ג

 

53.

האוזי

ישי

כסלו תשפ"ג

 

54.

וולפוביץ       

נתנאל משה

כסלו תשפ"ג

 

55.

חממי

מתניה

כסלו תשפ"ג

 

56.

כהן

עידו

כסלו תשפ"ג

 

57.

נחום

חננאל

כסלו תשפ"ג

 

58.

עדן

צפניה

כסלו תשפ"ג

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכון לתאריך אב תשעח

רשימת מוסמכים כאחראי משמרת במסעדה /מפעל מזון

 

רשימה זו חלקית ויש אנשים נוספים שהוכשרו ואינם רשומים ברשימה זו:

 

מס'

שם משפחה

שם פרטי

תאריך התעודה

הערות

1.

אסרף

נטע

אייר תשע"ז

 

2.

פרטוש

דבורה

חשון תשע"ו

 

3.

שוקרון

שרה

אייר תשע"ז

 

4.

חדד

שרה

חשון תשע"ו

 

5.

יהודה

ספיר

חשון תשע"ו

 

6.

חלפון

עומר

תמוז תשע"ב

 

7.

שמח

אביחי

תמוז תשע"ב

 

8.

שמח

אליסף

תמוז תשע"ב

 

9.

ביתן

אוריה

תמוז תשע"ב

 

10.

גרא

בתאל

אייר תשע"ז

 

11.

שוקרון

אלישבע

אייר תשע"ז

 

12.

נחום

גלית

אייר תשע"ז

 

13.

נחום

אפרת

אייר תשע"ז

 

14.

כהן

איילת השחר

אייר תשע"ז

 
 

דמתי

הודיה

אייר תשע"ז

 
 

מכלוף

מזל

אייר תשע"ז

 

15.

נחום

נעמה

אייר תשע"ז

 

16.

גואטה

חנה

אייר תשע"ז

 

17.

וקנין

איתמר

תמוז תשע"ח

 

17.

ברכה

ינון

תמוז תשע"ח

 

18.

אביאל

חנן

תמוז תשע"ח

 

19.

בלחסן

מאיר

תמוז תשע"ח

 

20.

בן דוב

אבינועם

תמוז תשע"ח

 

21.

שרביט

אביעד

תמוז תשע"ח

 

22.

גיל

שיראל

תמוז תשע"ח

 

23.

בלחסן

מיכה

תמוז תשע"ח

 

24.

אביעד

נתנאל

תמוז תשע"ח

 

25.

בן אריה

יוסף

תמוז תשע"ח

 

26.

עמרם

נועם

תמוז תשע"ח

 

27.

נעמה        

נחום              

אייר תשע"ז

 

 

Default Normal Template

שאלה :

מדוע רצוי לקנות מוצרים מחנות בה יש תעודת כשרות ?

תשובה:

 

המקור העיקרי לדין לגבי תעודות כשרות מופיע בתחילת שו"ע יו"ד (סימן א' סעיף א' - הלכות שחיטה) שם כותב הרמ"א: "אין אדם שוחטו אלא אם כן נטל קבלה מחכם. ... ובמקצת מקומות נוהגים להחמיר עוד שמהקבל נוטל כתב מן החכם לראיה שנתן לו קבלה. ... ויש לבי"ד לחקור ולדרוש אחר הבודקים והשוחטים ולראות שיהיו בקיאים ומומחים וכשרים, כי גדול איסור המכשלה בשחיטות ובבדיקות המסורים לכל".

דין זה, שבעבר היה נכון לגבי שחיטה, נכון היום לגבי כל תעשיות המזון.

בעבר היה ענין הכנת האוכל פשוט מבחינת מרכיביו, מקור המזון היה מהחי ומהצומח והוא עבר תהליך עיבוד פשוט כמו בישול או צליה.

היום המזון הנמכר מורכב, בד"כ, לא רק מהחי וצומח מוכרים, אלא מהרבה תרכובות וחומרים שונים (גם כאשר כתוב טהור או 100% - אין זה מחייב שלא הוספו חומרים נוספים). מסיבה זו אין אנו קונים מוצרי מזון שאין עליהם השגחה מרב מוכר. אנו סומכים על הרב שנתן את התעודה שבדק ובירר ע"פ מומחים: ממה מורכב המאכל שאנו קונים, והאם כל מרכיביו כשרים. בדיקות אלו מצריכות ידע ומיומנות רבים שכן לא כל מרכיבי המוצר רשומים עליו וגם מה שרשום כתוב בצורה כללית מידי.

 

כאשר אנו קונים מוצרים מחנות מושגחת אנו משיגים בכך שני דברים:

א. יש מאכלים שאין אנו יכולים לברר בעצמנו אם הם כשרים. כגון:

1. פירות ערלה - פירות אלו אסורים מהתורה בהנאה ואינם בטלים ברוב רגיל. בימינו ניתן לוודא שאין חשש עורלה בפירות שאנו קונים, ע"י בירור מי המגדל שגידל את הפרי ועיון ברשימת החקלאים המגדלים פירות אלו. משגיח מיומן יכול לברר זאת בקלות.

2. מוצרים בתפזורת - חלק מהמוצרים אנו מעדיפים לקנות אותם בתפזורת. בד"כ הקונה היחידי אינו רואה את האריזה הגדולה ובמקרים כאלו ניתן בקלות לשים באותו שק גם מוצר אחר.

3. זיופים וכד' - במציאות קיימים בתחום הכשרות מוצרים שאינם כשרים המסומנים ככשרים, וכן מוצרים שההשגחה מהם הוסרה כיון שהיצרן חרג מההנחיות שקיבל. כאשר מתגלים מוצרים כאלו מתפרסם הדבר במכתבים ובמודעות, אולם לא כל צרכן רואה את המודעות, בנוסף מוגשת גם תביעה משפטית בגלל הזיוף.

 

ב. בדברים רבים אנו מחפשים נוחיות, ולעיתים אף משלמים עבורה.

1.הפרשת תרומות ומעשרות - אומנם טוב לאדם שיקיים את המצוות בעצמו ולא ע"י שליח, אולם יש מעדיפים לקנות את הפרות ולאכלם מבלי להתעכב בהפרשת תרומות ומעשרות בפרט שמצוה זו לא תמיד מוטלת על הקונה, וגם רבים אינם יודעים לעשותה כהלכה.

2. חובת בדיקת כל מוצר - השגחה כללית על החנות פוטרת אותנו מהטרחה לבדוק כל מוצר.

 

מסיבות אלו הולכות ומתפתחות יותר ויותר חנויות, ורשתות שווק, המעסיקות משגיחי כשרות ומקפידות שכל מוצריהן יהיו כשרים ע"פ ההלכה. יחד עם זאת ברור שאין חיוב לקנות מוצרים סגורים בחנות מושגחת. רק לגבי מוצרים בתיפזורת, או פירות בהם יש חשש ערלה, - עלינו להקפיד לקנות ממקום מושגח.

מובן שכל האמור לעיל הוא לגבי קנית מוצרים ואין ללמוד מכך כלל לגבי מקום בו מכינים מזון.